کشت زعفران گلخانه‌ای

آنچه در این متن می خوانید...

کشت زعفران به روش سنتی چگونه انجام می‌شود؟برداشت گل زعفران چه زمانی آغاز می‌شود؟وجین کردن و از بین بردن علف‌های هرزآبیاری زمین زعفرانزمان آبیاری زمین زعفران چه زمانی است؟آموزش کشت زعفران گلخانه‌ایتیم آموزشی کشت زعفران گلخانه‌ایکشت زعفران گلخانه‌ای زعفران به روش آیروپونیکانتقال پیاز زعفران به گلخانه و چیدن گل زعفرانمقایسه کشت زعفران به روش سنتی و کشت زعفران به روش گلخانه‌ای ( آیروپونیک یا فوگوپونیک) کشت زعفران به روش آیروپونیک و هزینه‌های آنزمان مناسب برای تهیه پیاز زعفراناحتمال شیوع بیماری‌های زعفرانمزیت کشت زعفران گلخانه‌ایمزیت کشت زعفران به روش آیروپونیککیفیت زعفران گلخانه‌ایقیمت زعفران گلخانه‌ای
فروش عمده زعفران صادراتی
Rate this post

کشت زعفران گلخانه‌ای به روش آیروپونیک مدتی هست که در فضاهای مجازی تبلیغ می شود و  در این خصوص کارگاه‌های آموزشی در برگزاری می‌شود.  این روش کشت زعفران برخی موافقان و همچنین منتقدانی هم دارد.  در این بخش به کشت زعفران به روش سنتی و همچنین به روش کشت زعفران به روش آیوپونیک و همچنین مزایای هر کدام میپردازیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای

 

کشت زعفران به روش سنتی چگونه انجام می‌شود؟

در کشت زعفران به روش سنتی پیاز زعفران که معمولاً شامل پیازهایی هستند که 7 الی 8 سال از آخرین نقل و انتقال آن ها از یک زمین دیگر می‌گذرد و به صورت خشکه کنی از زمین قبلی خارج شده‌اند، پس از آماده کردن زمین به لحاظ شکل فیزیکی خاک و افزودن اغلب، کودهای حیوانی خشک و پوسیده شده (کود گاوی پوسیده) و کودهای شیمیایی در زمین‌ها در  اواسط شهریور تا اوایل پاییز کاشته می شوند و اولین آبیاری به فاصله 10 الی 15 روز پس از کاشت که مصادف است با نیمه مهرماه الی بیستم مهرماه انجام می شود.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]در کشت زعفران به روش سنتی پیاز زعفران در اواسط شهریور تا اوایل پاییز کاشته می شود [/box]

کشت زعفران به روش سنتی

برداشت گل زعفران چه زمانی آغاز می‌شود؟

پس از 15 الی 20 روز اولین گل‌های زعفران را می‌توان مشاهده کرد و عملیات چیدن گل‌ها تا پایان آبان ماه ممکن است ادامه داشته باشد.

در نقاط سردسیری عملیات برداشت گل زعفران زودتر شروع می شود و زودتر هم به پایان می‌رسد و در نقاط گرم‌تر برداشت گل زعفران کمی به تعویق می افتد

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]اولین آبیاری به فاصله 10 الی 15 روز پس از کاشت یعنی حدوداً هفته اول مهرماه تا بیستم مهرماه انجام می شود[/box]

کاشت زعفران گلخانه‌ای و پیاز زعفران گلخانه‌ای

وجین کردن و از بین بردن علف‌های هرز

پس از برداشت گل زعفران معمولاً وجین علف‌های هرز انجام می شود.  این عمل وجین کردن در هر زمان که علفهای هرز دیده شوند ضروری است و باید علف‌های هرز را از بین ببریم.

علفهای هرز در بهره کشی از مواد غذایی خاک با گیاه زعفران رقابت می کنند.

اگر علاقمند به شرکت در  دوره‌های آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای هستید، با کارشناسان و مشاوران ما در ارتباط شوید. 

کاشت زعفران و قیمت زعفران

آبیاری زمین زعفران

در گذشته که منابع آب بیشتر بوده هر 15 الی 20 روز آبیاری انجام می شده است و در حال حاضر به دلیل کاهش منابع آبی و خشکسالی بر کشور، این دوره‌های آبیاری به فواصل 45 روزه موکول شده است و مجموعاً 4 الی 5 بار آبیاری تکرار می شود و گاهی  به باور اشتباه کشاورز سنتی از گیاه زعفران، مبنی بر اینکه گیاه زعفران نیاز به آب زیاد ندارد ولی  تعداد  دفعاتی که باید آبیاری انجام شود، قایل تامل است.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]در روش کشت زعفران سنتی آیا زعفران نیاز به آبیاری ندارد؟ [/box]

کتش زعفران گلخانه‌ای و قیمت زعفران

زمان آبیاری زمین زعفران چه زمانی است؟

در اردیبهشت ماه قبل از خشک شدن برگ‌های زعفران تقریباً در هفته اول اردیبهشت ماه برگ‌های زعفران را قبل از زرد شدن می تراشند و برای تغذیه دام استفاده می شود.

معمولا در ماه های خرداد و تا پایان شهریور ماه باید  مراقبت باشید که آب در مزرعه‌ی زعفران راه پیدا نکند چون موجب سبز شدن برگ‌ها و ایجاد تداخل در گل‌دهی در موعد مقرر می‌شود.

به عنوان مثال: اگر آبیاری یا نفوذ آب در مرداد ماه  انجام شود، موجب بروز برگ‌ها و سپس گل‌ها می شود. و  همچنین انرژی پیاز و زمین صرف رشد برگ‌ها می‌شود و در اندازه و کیفیت گل‌ها اثر منفی می گذارد. و این چرخه همچنان برای مدت 7 الی 8 سال تکرار می گردد

صادرات زعفران و کشت زعفران گلخانه‌ای

آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای

شرکت الماس زعفران جهان ارایه کننده بهترین زعفران صادراتی می‌باشد. ضمنا ما در زمینه آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای نیز فعالیت داریم. دوره‌های آموزشی ما در سه سه برگزار می‌شود.

دوره های آموزشی کشت زعفران گلخانه‌ای

سطح ۳ – مبانی اولیه  (حضوری – کلاس رایگان )

سطح ۲ –  آموزش مقدماتی ( حضوری و هم  آنلاین و مجازی – شهریه ۲۲۰ هزار تومان)

سطح ۱ – آموزش پیشرفته ( حضوری و هم  آنلاین و مجازی – شهریه ۴۸۰ هزار تومان)

مطالب اولیه و آشنایی با کشت زعفران گلخانه – فیلم های آموزشی – فایل های PDF  و… به طور رایگان از طریق سایت و کانال تلگرامی https://t.me/Zaferan_Golkhane و دیگر فضاهای مجازی شرکت الماس زعفران جهان تقدیم عزیزان می شود.

کلاس های آنلاین و مجازی آموزش کشت زعفران گلخانه ای هم بزودی برگزار خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاور رایگان با کارشناسان ما در ارتباط شوید.

 

آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای

تیم آموزشی کشت زعفران گلخانه‌ای

تیم آموزشی شرکت الماس زعفران متشکل از مهندسین و متخصصان رشته کشاورزی بوده که در در زمینه کشت زعفران به روش سنتی و کشت زعفران گلخانه‌ای به روش هیدوپونیک و آیروپونیک فعالیت می‌کنند. شما همراهان عزیز می‌توانید به طور 24 ساعته با کارشناسان ما در ارتباط شوید.

آموزش کشت زعفران گلخانه‌ای

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]بهترین زمان جهت تأمین پیاز خردادماه می باشد [/box]

کشت زعفران گلخانه‌ای زعفران به روش آیروپونیک

کشت زعفران گلخانه‌ای در اصل ابتکار کشور چین و شخصی به نام آقای جوانی به نام ژائوجی بوده است.

در این روش  پیازها را در ماه های خرداد الی تیرماه و یا هفته اول مرداد ماه (چنانچه پیاز متعلق به منطقه ی سردسیری باشد) تهیه می‌شود.

بهترین زمان جهت تأمین پیاز خردادماه می باشد که پیاز زعفران در خواب کامل بسر می برد. و در این زمان نقل و انتقال و جابجایی ها در گل انگیزی و تشکیل گل در قسمت‌های مرکزی پیاز تأثیر بدی ایجاد نمی کند. و پس از تهیه پیاز، آن ها را در شرایطی که تهویه و رطوبت مناسب و نور کنترل شده دارد، نگهداری می کنند.

آموزش رایگان کشت زعفران گلخانه‌ای و قیمت زعفران

انتقال پیاز زعفران به گلخانه و چیدن گل زعفران

در اواسط مرداد ماه الی اول شهریورماه پس از ضدعفونی و پاکسازی پیازها را به مکان پوشیده (گلخانه) منتقل می کنند و در طبق های چوبی در سایزهای دلخواه چیده می شوند، در طول 3 ماه که پیازها در گلخانه قرار دارند کنترل هایی به لحاظ نور- دما- رطوبت روی آن ها اعمال می شود و در زمان اواسط آبان ماه الی آخر آبان ماه چیدن گل زعفران انجام شده و پس از آن پیاز ها به زمین منتقل می شوند

در فاصله آذر ماه الی انتهای اردیبهشت ماه تحت تیمارهایی خاص به لحاظ کود آبیاری و محلول پاشی قرار می گیرند ( جدای غنی سازی خاک) و این چرخه انتقال از گلخانه به زمین و از زمین به گلخانه همه ساله تکرار می شود.

آموزش رایگان کشت زعفران گلخانه‌ای و قیمت زعفران

مقایسه کشت زعفران به روش سنتی و کشت زعفران به روش گلخانه‌ای ( آیروپونیک یا فوگوپونیک)

در کشت سنتی در سال اول هزینه شخم و فرآوری ابتدائی زمین و افزودن کودهای حیوانی و شیمیایی را داریم و فقط یک بار هزینه کاشت پیازهای بذری را برای 7 الی 8 سال آینده پرداخت می­کنیم.

بدلیل ماندگاری چندین ساله ی پیاز در زمین هزینه وجین کردن علفهای هرز که شامل هزینه های کارگری می باشد را متحمل می شویم و نیز از سال دوم همه سال در اواسط مهرماه کود حیوانی و شیمیایی تکرار می شود و هزینه سله شکنی (شخم سطحی به عمق 5 الی 8 سانتی متر) را همه ساله در برنامه خواهیم داشت و نیز در کشت سنتی قبل از کاشت زعفران جهت تأمین رطوبت مناسب از چند روز قبل یک آبیاری انجام می شود که پس از آن شخم و دیسک مرحله‌ی آخر را اعمال می کند که خاک نرم و آماده شود و نیز قبل از زمان چیدن گل یک آب در 10 روز الی 15  به زمین داده می شود

آموزش رایگان کشت زعفران گلخانه‌ای و قیمت زعفران

 کشت زعفران به روش آیروپونیک و هزینه‌های آن

در کشت زعفران به روش آیروپونیک این 2 آبیاری تبدیل به چندین لیتر آب جهت تبخیر و رطوبت سازی و یک کود آبیاری در ماه آخر پاییز که هوا سردتر است، انجام  می‌شود.

در این مرحله هزینه پرداخت یک مرحله آبیاری و نیروی کار و کارگری را در کشت سنتی نسبت به گلخانه‌ای مشاهد می‌کنیم.

از طرفی در کشت زعفران به روش سنتی به دلیل استفاده از پیازهای به اصطلاح با عمر 7 الی 8 ساله ی ریز و فصل جابجایی نامناسب (زمان خواب ظاهری) عملاً در سال اول برداشت محصولی نخواهیم داشت و یک سال اصطلاحاً خواب سرمایه و زمان را داریم. همچنین در قیاس با کشت زعفران گلخانه‌ای با تهیه پیاز با وزن مناسب در قبال پرداخت 30% بهای بیشتر بابت پیاز (علاوه بر بازار سیاه و سوء‌ استفاده‌هایی که در تأمین پیاز مناسب شایع شده است) سودی از بابت برداشت محصول هم نخواهیم داشت.

آموزش رایگان کشت زعفران گلخانه‌ای و قیمت زعفران

زمان مناسب برای تهیه پیاز زعفران

با رعایت زمان مناسب برای  تهیه پیاز زعفران و با توجه به دوران خواب و بیداری و همچنین انتقال پیاز زعفران به گلخانه از همان سال اول شاهد برداشت محصول خواهیم بود و نیز تشکیل و پرورش پیازهای دختری درشت‌تر و مناسب‌تر را در سیستم کشت گلخانه‌ای (آیروپونیک) شاهد خواهیم بود. این موضوع موجب افزایش مقدار محصول را نسبت به وزن معین در سالهای بعد خواهد بود.

تولید زعفران صادراتی - قیمت زعفران

احتمال شیوع بیماری‌های زعفران

موضوع دیگری  که در کشت زعفران به روش  سنتی حایز اهمت است و در واقع یک تهدید جدی مسوب می‌شود، احتمال شیوع بیماری‌های زعفران اعم از قارچ و کنه است. و احتمال گسترش و انتقال آن از یک مزرعه به مزرعه دیگر را در بحث کنه گزارش کرده‌اند و همچنین سرایت ابتلا به قارچ هم در سیستم کشت زعفران سنتی نسبت به کشت زعفران گلخانه‌ای بیشتر است که علت این مسئله ماندگاری چندین ساله (7 الی 8 ساله) پیاز زعفران در خاک می‌باشد و همانگونه که می‌دانید سرایت بیماری‌ها و عوامل بیماری‌زا در محیط خاک به مراتب بیشتر از گلخانه زعفران می­باشد.

در کشت زعفران گلخانه‌ای پیازها مدام در  معرض دید ما هست و می‌توانیم به طور مدام پیازها را کنترل کنیم و همچنین سالی یک بار از زمین جدا شده و پیاز های آلوده را هر ساله می توانیم حذف کنیم و نیز در بین پیازهای زعفران در طبقه های چوبی (بدون بستر خاک) فاصله  نیم سانتی متری وجود دارد که در جلوگیری از سرایت احتمالی قارچ به پیازهای دیگر عامل بازدارنده می باشند.

کاشت زعفران - تولید زعفران صادراتی - قیمت زعفران

مزیت کشت زعفران گلخانه‌ای

موضوع حایز اهمیت دیگر و مزیت کشت زعفران گلخانه‌ای  نسبت به سیستم کشت زعفران سنتی، کنترل عوامل جوی و پیش بینی  اوضاع  از قبیل سرما و یخ‌بندان و … می‌باشد که در زمان گل‌دهی، موج گرما هنگام گل‌دهی، باران نا  به هنگام در زمان گل‌دهی که همگی موجب به خسارت و ضرر و زیان جدی می‌شود و همچنین آسیب از ناحیه حیواناتی مثل  موش کور- جوجه تیغی- خرگوش- گراز و … .

می‌توان گفت زمان گل‌دهی حساس‌ترین زمان به لحاظ سوددهی اقتصادی برای کشاورزان و زعفران کاران می‌باشد. اگر  در زمان مساعد یعنی قبل از اینکه جانوران و آفات به محصول آسیب بزند، گل زعفران  برداشت می‌شود.

کشت زعفران گلخانه‌ای

مزیت کشت زعفران به روش آیروپونیک

مزیت مهم  دیگر کشت زعفران گلخانه‌ای (آیروپونیک) گل‌چینی ارزان‌تر و راحت‌  آن  می‌باشد.

گل‌چینی در این روش بسیار ساده انجام ‌می شود. در این روش گل‌چینی به صورت نشسته و پشت میز‌کار و در در شرایط مناسب انجام می شود درحالی که در کشت زعفران به روش سنتی، معمولاً زمان گل‌چینی مصادف است با فصل سرما و ساعات تاریک و سرد سحرگاه و شرایط ناهموار زمین های مزروعی و در نهایت هزینه بیشتر کارگری انجام می‌شود

قیمت زعفران گلخانه‌ای

کیفیت زعفران گلخانه‌ای

و اما کیفیت زعفران گلخانه‌ای: یکی دیگر از مزیت‌های این کشت آیروپونیک، تولید محصولی باکیفیت است.

از نظر شکل ظاهری هم این زعفران‌ها (طول رشته ی کلاله ی بیشتر و قلم درشت تر) دارد

از لحاظ کیفیت رنگ- طعم و عطر که متأثر از سه فاکتور پیروکسین – کوروپیروکسین و سافرانال می باشد، هم نسبت به دیگر نوع زعفران‌ها از کیفیت بالاتر برخوردار است.

قیمت زعفران گلخانه‌ای

قیمت زعفران گلخانه‌ای

اما یکی از مهمترین مزیت‌ها و ویژگی‌های کشت زعفران گلخانه‌ای، قیمت بالای محصول برداشتی آن است. زعفرانی که در گلخانه کشت می‌شود قیمت آن حدوداً 50٪  بیشتر از قیمت زعفرانی است که در زمین و به روش سنتی کشت می‌شود. به هر حال این نوع زعفران در فضایی کشت می‌شود که آلودگی هوا و محیط در ان کم‌تر است.

شرکت الماس زعفران جهان برگزار کننده دوره‌های آموزشی کشت زعفران گلخانه‌ای می‌باشد. برای ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط شوید.

در بخش‌های بعدی به طور مفصل به روش کشت زعفران گلخانه‌ای و مزایا و ویژگی‌های می‌پردازیم.

کشت زعفران گلخانه‌ای

دپارتمان فروش و صادرات زعفران

برای خرید و ثبت سفارش زعفران لطفاً روی دکمه زیر کلیک کنید.

مدیر فروش زعفران 

شرکت الماس زعفران شما را به خرید انواع زعفران درجه یک دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

 

0

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.