آموزش کاشت پیاز زعفران گلخانه ای
آنچه در این متن می خوانید...
چرا کشت زعفران گلخانه ای رونق پیداکرده است؟ارزش اقتصادی زعفران روش تهیه و نگهداری پیاز زعفران گلخانهروش کاشت پیاز زعفران گلخانهمدیریت روزانه گلخانه زعفران (تنظیم دما_نور _رطوبت)مدیریت گل دهی پیاز زعفرانزمان برداشت محصولآموزش کاشت پیاز زعفران گلخانه ای _ چرا کشت زعفران گلخانه ای رونق پیداکرده است؟
روش تهیه و نگهداری پیاز زعفران گلخانه ای چگونه است؟
روش کاشت پیاز زعفران گلخانه و در خاک چگونه است؟
مدیریت روزانه گلخانه زعفران چگونه است؟
دما، نور و رطوبت را در گلخانه چگونه تنظیم کنیم؟
چرا کشت زعفران گلخانه ای رونق پیداکرده است؟
نیاز به آب کم
مهمترین عامل گسترش و توسعه این گیاه در مناطق خشک و کم آب، نیاز کم این گیاه زعفران به آب آبیاری است. حداکثر نیاز آبی این گیاه حدود 6 هزار متر مکعب می باشد.
ایجاد اشتغال و کارآفرینی
با توجه به اینکه عملیات کاشت، داشت، برداشت زعفران با نیروی انسانی انجام می گیرد.
تقریبا ادوات خاصی بکار نمی رود، هر هکتار زعفران کاری جهت امر کاشت، داشت و برداشت و جداسازی کلاله از سایر اجزاء گل به 270 نفر روز کار نیاز دارد.
ارزش اقتصادی زعفران
بر طبق برآوردهای انجام گرفته، میانگین تولید محصول سالیانه به ازاء هر هکتار حدود 5 کیلوگرم کلاله خشک زعفران است.
با توجه به قیمت زعفران، درآمد خوبی نسبت به سایر محصولات با توجه به آب مصرف شده عاید کشاورز خواهد شد.
ماندگاری زیاد محصول
- به ماشین آلات سنگین نیاز ندارد و با تکنولوژی ساده انجام می شود.
- حجم محصول تولید، اندک و نیاز به انبار های بزرگ ندارد و حمل و نقل آن راحت است.
روش تهیه و نگهداری پیاز زعفران گلخانه
تکثیر زعفران از طریق پیاز صورت می گیرد، پیاز های زعفران نوعی ساقه محسوب می شوند که در اصطلاح گیاه شناسی به بنه معروف است.
عمر مفید مزارع زعفران در سیستم گلخانه ای نا محدود است. در هر سال پیاز های متراکم در خاک تکثیر یافته و در هر مرحله پیاز های ضعیف و کوچکتر حذف می شوند.
توصیه کارشناسان شرکت الماس زعفران جهان: پیازهایی برای کاشت گلخانه ای انتخاب شوند که ابعادی مشابه گردو و وزن آنها18گرم به بالا باشد و دارای جوانه انتهایی سالم و بدون پوسیدگی باشند.
روش کاشت پیاز زعفران گلخانه
زعفران های تهیه شده با مشخصات بالا در سال اول از زمان خزان بوته زعفران یعنی اواسط اردیبهشت در خاک بطور متراکم کشت می شود و تا اوایل شهریور مطابق با دستور العمل های بعدی کود دهی و آبیاری می شود.
مدیریت روزانه گلخانه زعفران (تنظیم دما_نور _رطوبت)
- اواخر مهر و اوایل آبان ماه جوانه گل ایجاد می شود.
- دمای اتاق از زمان انتقال به گلخانه تا این زمان24_27درجه سانتیگراد و رطوبت اتاق نگهداری در 70_80%ثابت نگه داشته می شود.
- اواسط آبان دمای گلخانه به14تا16درجه سانتیگراد رسیده ، بتدریج اجازه ورود نور به جایگاه داده می شود.
- افزایش نور طبیعی و افزایش رطوبت محیط تا حدود 80% منجر به رشد جوانه های گل دهی و ایجاد لوله های گل خواهد شد.
مدیریت گل دهی پیاز زعفران
از اواخر آبان تا اواسط آذر دوره گل دهی است ، که برای این دوره دمای 15تا18 درجه سانتیگراد و رطوبت در70_80% مناسب است.در غیر اینصورت گلهای مرده و سوخته ایجاد خواهد شد.
زمان برداشت محصول
گل دهی و برداشت گل در پایان آذر و اوایل دی ماه به پایان می رسد.
دوره گل دهی 15روز است.
زمان برداشت گل قبل از شکوفه دهی گل است.
عملیات برداشت گل معمولا صبح 8_10 و بعدازظهر1_3 و دو بار در روز است
برای اطمینان از کیفیت زعفران لازم است که گلها در همان روز باز شود.
(اصطلاحا پر شده و کلاله ها جدا شوند)