ویژگی های تخصصی زعفران اصل و ترکیبات آن
آنچه در این متن می خوانید...
ویژگی های کلی زعفران خوبتركيبات رنگي زعفران اصلترکیبات شیمیایی زعفران مرغوبقیمت انواع زعفران در بازار عمده فروشی زعفراندر این بخش ویژگی های کلی زعفران خوب را بررسی می کنیم و همچنین ترکیبات شیمیایی زعفران مرغوب را به صورت تخصصی به شما خواهیم گفت.
ترکیبات رنگی زعفران اصل در نتیجه باعث ایجاد انواع زعفران در بازار می شود که در این بخش لیست قیمت انواع زعفران در بازار عمده فروشی زعفران را هم مشاهده می کنید.
اگر علاقمند به بررسی ویژگی های تخصصی زعفران هستید در این مقاله همراه ما باشید.
ویژگی های کلی زعفران خوب
كلاله زعفران كه در واقع بخش اصلي زعفران تجارتي را تشكيل مي دهد،
علاوه بر داشتن تركيبات عمومي نظير كربوهيدارتها، پروتئين ها، چربي ها، املاح معدني و ويتامينها، حاوي تركيبات اختصاصي است كه در حقيقت ويژگيهاي زعفران را تشكيل مي دهند .
هر كدام از اين ويژگيها مربوط به يكدسته از تركيبات شيميايي خاص مي باشند كه تاكنون فقط برخي از آنها شناخته شدند.
آگاهي و شناخت از تركيبات اختصاصي زعفران به دلايل زير ضرورت دارد.
1- ميزان و نوع اين تركيبات نقش تعيين كننده اي در ارزيابي كيفيت زعفران دارد.
2- براي شناخت و ارزيابي تغييراتي كه در اثر مراحل فرآوري زعفران بر روي كيفيت زعفران بوجود مي آيد و آگاهي از ساختمان و خصوصيات اين تركيبات الزامي است كه در ادامه به اختصار در مورد هر يك از اين تركيبات و ويژگيهاي آنها مطالبي بيان مي شود.
تركيبات رنگي زعفران اصل
عمده ترين عامل ايجاد رنگ در زعفران تركيبي است بنام كروسين به فرمول C44H64O24 . كروسين يكي از چند كاروتنوئيد محدود موجود در طبيعت است كه به آساني در آب حل مي شود.
اين حلاليت يكي از دلايل كاربرد وسيع آن به عنوان رنگ دهنده در مواد غذايي و دارويي نسبت به ساير كاروتنوئيدها مي باشد.
اين رنگ به عنوان جايگزين تارترازين، يك رنگ ايده آل مي باشد.
ترکیبات شیمیایی زعفران مرغوب
علاوه بركروسين تركيبات رنگي ديگري كه ازنظر شيميايي مشابه آن مي باشند،
ولي مقدار آنها كمتر از كروسين مي باشند نيز در زعفران مرغوب وجود دارد كه عبارتند از:
- استر كروستين ( D-B) – (ژنتيوبيوزيل – D-B) – (گلوكوزيل)
- استر كروستين – دي – D-B- (گلوكوزيل)
- استر كروستين – منو – D-B – (ژنتيوبيوزيل)
- استر كروستين منو – D-B- (گلوكوزيل)
- آكليكون كروستين
علاوه بر ارزيابي قدرت رنگي و كيفيت زعفران توسط اسپكتروفتومتر در طول موج 442 نانومتر، اين ارزيابي را بصورت دقيق تري مي توان توسط HPLC انجام داد.
بنظر مي رسد كه با گذشت زمان و نگهداري محصول زعفران تحت شرایط نامطلوب به تدریج از میزان دی استرهای كروستين كاسته شده و بر مقدار منو استرها افزوده مي شود.
قیمت انواع زعفران در بازار عمده فروشی زعفران
نوع زعفران | قیمت زعفران | توضیحات |
سر گل ممتاز | 10.160.000 | درجه یک |
نگین | 12.580.000 | برداشت امسال |
سوپر نگین قلم دار | 13.800.000 | منطقه قائن |
سوپر نگین اتویی | 15.300.000 | A+ |
پوشال قلم دار | 9.850.000 | دارای خامه زعفران |
سرگل صادراتی | 11.050.000 | بدون شکستگی |
سوپر نگین صادراتی | 18.250.000 | بدون شکستگی |
نگین صادراتی | 13.680.000 | بدون نرمه |
پوشال صادراتی | 10.450.000 | بدون شکستگی |
سوپر نگین | 18.250.000 | اتویی |
نگین ارگانیک | 32.500.000 | گواهی EU |
سرگل ارگانیک | 28.700.000 | گواهی EU |
Saffron King | 37.000.000 | ارگانیک |
Saffron King | 23.000.000 | غیر ارگانیک |