درآمدزایی با زعفران: راهنمای جامع برای کشاورزان + چگونه زعفران کشت کنیم؟
آنچه در این متن می خوانید...
چگونه زعفران کشت کنیم؟منطقه مناسب برای کشت زعفرانانتخاب پیاز زعفران مناسبانجام عملیات زراعیشخم زدن زمین زعفرانکوددهی زعفرانکاشت زعفرانآبیاری زعفرانعلفکشیبرداشت زعفرانچگونه زعفران کشت کنیم؟ این سوالی است که در این مقاله به آن می پردازیم.
زعفران یکی از محصولات مهم در صنعت کشاورزی ایران است. استان خراسان در کشور ایران بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است.
در ایران سهم قابل توجهی از درآمد و اشتغال از طریق این محصول تامین میشود.
در ادامه به شما نشان خواهیم داد که چگونه میتوانید زعفران کشت کنید و درآمدزایی کنید.
چگونه زعفران کشت کنیم؟
شاید برای شما هم به دنبال این سوال باشید که چگونه زعفران کشت کنیم؟
برای کشت زعفران، شما باید به چندین نکته مهم توجه کنید که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
منطقه مناسب برای کشت زعفران
زعفران به خاکهای سبک، خشک، غیراسیدی و غیرآلوده نیاز دارد.
همچنین به آبوهوای خشک و سرد با دمای حدود ۱۵-۳۰ درجه سانتیگراد در فصل رشد و دمای حدود ۱۰-۳۵ درجه سانتیگراد در فصل برداشت مناسب است.
بهترین منطقه برای کشت زعفران در ایران استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، لرستان، فارس، قزوین، سمنان، گلستان و اصفهان هستند.
برای خرید زعفران لرستان می توانید با آقای نوری تماس بگیرید. [09120643814]
انتخاب پیاز زعفران مناسب
پیاز زعفران بخش مهمی از گل زعفران است که در خاک قرار میگیرد و سال بعد گل میدهد.
پیاز زعفران باید دارای سایز، شکل، رنگ و وزن مناسب باشد.
به طور کلی، پیازهای بزرگتر (بیش از ۹ گرم)، گرد، سفید و سنگینتر (بیش از ۱۰ درصد رطوبت) برای کشت زعفران بهتر هستند.
انجام عملیات زراعی
عملیات زراعی شامل شخم زدن، کوددهی، کاشت، آبیاری، علفکشی، برداشت و نگهداری پیازها است.
برای انجام این عملیات، شما باید به موارد زیر توجه کنید:
شخم زدن زمین زعفران
شخم زدن باید در فصل بهار یا تابستان انجام شود. خاک باید به عمق ۲۵-۳۰ سانتیمتر شخم زده شود و خاکهای رسی و سنگین باید با مواد آلی مخلوط شوند.
کوددهی زعفران
کوددهی باید در دو مرحله انجام شود.
مرحله اول در هنگام حراثت و مرحله دوم در هنگام کاشت.
کود مورد نظر باید دارای نیتروژن، فسفر، پتاسیم و سایر عناصر ضروری باشد.
به طور معمول، از کود شیمیایی و کود حیوانی (گاو، گوسفند یا مرغ) استفاده میشود.
کاشت زعفران
کاشت پیاز زعفران باید در فصل پاییز (آبان یا آذر) انجام شود.
پیازها باید با فاصله ۱۰-۱۵ سانتیمتر از هم و با عمق ۱۰-۱۵ سانتیمتر در خاک قرار بگیرند.
پس از کاشت، خاک را با کمال ملاحظه فشار دهید و سطح خاک را صاف کنید.
آبیاری زعفران
آبیاری باید به صورت محدود و با توجه به نوع خاک و شرایط آبوهوایی انجام شود.
به طور معمول، دو تا سه بار آبیاری در فصل رشد و چهار تا پنج بار آبیاری در فصل برداشت کافی است.
آبدهی باید به صورت نواری، قطرهای یا سطحی باشد.
علفکشی
علفکشی باید به صورت دستی یا مکانیکی در فصل رشد و قبل از شکفتن گلها انجام شود.
علفکشهای شیمیایی نباید استفاده شوند.
برداشت زعفران
برداشت زعفران باید در فصل پاییز (آبان یا آذر) و همزمان با شکفتن گلها صورت بگیرد.
پس از برداشت زعفران می توانید با شرکت های بزرگ مانند شرکت الماس زعفران جهان وارد مذاکره شوید و زعفران خود را به واسطه این شرکت صادر کنید.
این شرکت فروشگاه آنلاین زعفران در کشورهای اروپایی دارد.